Bliver ferien betalt med kryptovaluta i fremtiden?

Bliver ferien betalt med kryptovaluta i fremtiden?

Danmark er et dejligt land, og har du endnu ikke haft tid til at komme rundt og se alle de gamle møller, så er det måske på tide at komme afsted. De sidste par år har det heller ikke været helt sikkert at man kunne komme til udlandet og holde ferie.

Er du en af dem der køber og sælger kryptovaluta, eller er du bare nysgerrig på om ferien i fremtiden vil kunne betales med krypto i stedet for Danske Kroner, så læs med her og få vores bud på om kryptovaluta bliver et gængse betalingsmiddel i fremtiden.

Der findes mange forskellige slags kryptovaluta

Lige nu er kryptovaluta mest noget der foregår på nettet som en investering. Det mest kendte er nok Bitcoin og Etherum men der findes faktisk over 1500 slags forskellig kryptovaluta, og nogle af dem oplever kun en kort levetid, samtidig bliver der også udviklet nye.

Du kan købe og sælge kryptovaluta på handelsplatformen Binance – faktisk over 300 forskellige slags, det tegner altså på at kryptovaluta i en eller anden form kommer til at vinde større og større indpas

Du kan betale med kryptovaluta flere steder

Det er faktisk allerede muligt at betale direkte med kryptovaluta flere steder, både på nettet og fysisk. To steder i Danmark kan du faktisk også hæve kryptovaluta som danske kr. og ligeledes indsætte danske kr. og få dem konverteret til kryptovaluta. 

Dog er der stadig et stykke vej til at du kan betale direkte for dit tjeck-in på et hotel med kryptovaluta, for tid kan nemlig være et problem. En transaktion med kryptovaluta kan nemlig tage helt op til 10 minutter.

Konkurrence fra bankerne

Kryptovaluta er skabt bl.a. med det formål at man ikke skal være afhængig af en bank, men nu giver bankerne altså konkurrence. Flere banker er nemlig ved at udvikle en form for digital valuta og i et land som Sverige er man ret tæt på at være et kontant løst samfund.

Om bankernes alternativ til kryptovalutaen kan nå at blive udviklet, og om det er konkurrencedygtigt nok, vil tiden jo vise.

Men måske det ikke ligger så langt ude i fremtiden at betale for sin ferie med kryptovaluta. 

En investering kan være en risiko

Tror du på en fremtid med kryptovaluta? Så kan det være en god ide at investere i det, men du skal selvfølgelig altid huske at der er en risiko forbundet med det, og at mange nye kryptovalutaer hurtigt går over i historien igen.

Dog er der også mange kryptovalutaer der har fået meget større succes end forudset, så du bør derfor følge din mavefornemmelse, men aldrig satse mere end du har råd til at tabe.