Brug nettet til at finde information om kulturskatte

Brug nettet til at finde information om kulturskatte

Når du er havnet her på siden, er det højst sandsynligt, at du interesserer dig for vandmøller. Netop vandmøller kan være svære at finde information om på biblioteket eller andre steder, og derfor kan du med fordel bruge nettet. Det ser vi på her, så læs med og få mere at vide. 

Der er ingen tvivl om, at nettet har været en revolution for, hvordan vi kan tilgå information, og de fleste af os vil da heller ikke undvære internettet, selvom det også kan være en tidsrøver. 

Tag en pause og tjek nyhederne 

Norske nyheder er en anden ting, man kan bruge nettet til, og her kan man være heldig, at der en gang i mellem er en nyhed om vandmøller eller andre kulturskatte i Norden, men det er nok et langskud. Du kan finde norske nyheder på Dagens.no.  

Dog kan det være en god måde at holde en pause fra researchen på, og det er et efterhånden gammelt trick lige at tjekke nyhederne mellem to opgaver, eller når man har brug for at holde en lille pause og kortvarigt tænke på noget andet. 

Hver dag kommer store mængder nye data til på internettet, og derfor er det ikke sådan, at hvis man først én gang har søgt efter noget, behøver man ikke søge mere, for der kan være blevet lagt ny information op, efter man søgte. Det kan derfor være nyttigt med jævne mellemrum at foretage søgninger, hvis der eksempelvis er tale om en helt specifik ting, man er ude efter. 

Systematiske og gentagne søgninger kan bruges indenfor mange forskellige områder og altså ikke kun vandmøller og andre kulturskatte men også behandlinger, opfindelser og en lang række andre ting, som der kan være blevet uploadet nyt materiale om. Vi er trods alt seks milliarder mennesker her på jorden, og derfor er chancen for at nogen kommer med noget nyt, ret stor.