Oplev Aarhus og omegn

Oplev Aarhus og omegn

Har du overvejet at tage et smut til Aarhus på ferie? Den jyske by har meget at byde på både inde i centrum, men også i de omkringliggende områder. De er for eksempel en oplagt destination for dem, der har stor interesse i gamle bygninger og historiske områder.

Naturskønne områder

Aarhus som by er på nogle måde lidt speciel på grund af den natur, der ligger omkring den. Det er en havneby, og man kan derfor også finde masser af sandstrande lidt uden for bymidten. Desuden en Aarhus centrum placeret mellem to skove; Riis Skov og Marselisborg Skoven, hvilket betyder, at man ikke behøver at bevæge sig særlig langt for at komme væk fra bylivet og ud i mere afslappede og naturlige omgivelser. Det altså en god idé at undersøge mulighederne for oplevelser omkring Aarhus, hvis du overvejer at tage et smut til den jyske hovedstad.

Hvis du bevæger lidt længere væk fra byen, kan du desuden tage ud til nationalparken Mols Bjerge eller et smut til Himmelbjerget. Disse er gode destinationer for de naturglade, der gerne vil ud og gå ture og se smuk natur og et spændende dyreliv. Der er også mange flotte steder langs den jyske østkyst, der er et besøg værd for dem, der elsker oplevelser ved havet.

Masser af historie

For de historieinteresserede er Aarhus især et godt valg, da det er en af de suverænt ældste byer i landet. Både museer som Den Gamle By, Naturhistorisk Museum, Steno Museet og Moesgaard Museum er spændende at besøge, og giver en mulighed for at lære en masse gennem flotte og spændende udstillinger.

Da byen i sig selv er så gammel, er der også masser af historie at opleve i gaderne af Aarhus. Gamle, flotte bygninger og bindingsværkshuse og små, brostensbelagte gader er der mange af, og blandt andet latinerkvarteret er et hyggeligt område at besøge, hvis man gerne vil opleve de små, mere idylliske områder af byen. Man kan også finde gamle bygninger i områderne omkring byen, blandt andet Restaurant Skovmøllen i Marselisborg Skov, der er lavet i gamle bygninger ved en gammel og charmerende vandmølle.