Naturoplevelser i studietiden

Naturoplevelser i studietiden

Mange studerende har nok at se til, og dette kan blandt andet betyde, at interesser bliver skubbet i baggrunden. Er du studerende og interesserer dig for natur, er der dog flere fordele ved at snøre vandreskoene og komme afsted.

Hjernen har brug for pauser

Har du studeret hele dagen, har du garanteret mest lyst til at smide dig på sofaen og se en god serie. Det kan være fristende at lukke sig inden resten af dagen, men i virkeligheden vil både din hjerne og din krop sandsynligvis blive gladest for, at du går en tur ude i naturen.

Ved at gå en tur får du nemlig rørt din krop, som har siddet stille hele dagen. Desuden får du bøger og elektronik lidt på afstand, og dette er lige, hvad din hjerne har brug for efter en dag med mange tankeprocesser.

Natur i udlandet

Vil du gerne opleve lidt mere vildt terræn, kan det være en god idé at tage en tur udenlands. Hos Zaplo har du mulighed for at låne penge til at finansiere turen. SU lån er det ideelle lån for studerende, men husk at kigge din økonomi grundigt efter i sømmene, inden du låner.

Det er ikke gratis at låne, og derfor bør du overveje din beslutning grundigt. Dog bør du heller ikke holde dig tilbage fra de store naturoplevelser, mens du stadig er ung og frisk.

Gå med dine studiekammerater

Føler du ikke, at du har tid i hverdagen til de store naturoplevelser, kan det være en god idé at udnytte pauserne på studiet. Her kan du passende trække noget frisk luft. Selvom det ikke er den helt store naturoplevelse, er der mange parker i de større danske byer. Du kan med fordel hive dine studiekammerater med på en frisk gåtur – så er I garanteret mere klar på at læse videre efterfølgende.