Skab overskud til at opleve naturen

Skab overskud til at opleve naturen

Skal du have overskud til at opleve naturen i hverdagen, er det nødvendigt, at din hverdag kører, som den skal derhjemme. Er du ældre eller har en funktionsnedsættelse, kan dette kræve, at du indfører nogle hjælpemidler i dit hjem.

De danske naturoplevelser

I Danmark findes der mange alsidig naturoplevelser, som det er værd at tage et kig på. Dette kan for eksempel være et kalkbrud, eller det kan være nogle af de danske klinter.

Skal du have overskud til at bevæge dig ud i ujævnt terræn, hvor man finder nogle af de mest autentiske oplevelser, må du sørge for, at du kan hente energi i dit hjem.

Hjælpemidler til hjemmet

Hvad enten du er ældre, har en funktionsnedsættelse, eller du døjer med helt andre problemer, kan det sommetider være nødvendigt at indføre hjælpemidler i hjemmet. Dette kan blandt andet være i form af praktiske klapsæder eller rollatorer. Se mere om hjælpemidler på denne side.

Selvom det kan virke ydmygende ikke længere at kunne klare hverdagens gøremål, som man kunne engang, er der ingen skam i hjælpmidler. Hjælpemidler kan nemlig gøre, at du kan udføre helt basale gøremål, som et andet menneske ellers skal hjælpe dig med.

Planlæg turen i god tid i forvejen

Kender du dig selv godt nok til at vide, at det kan blive en udfordring for dig at begive dig ud på en længere tur, er det en god idé at planlægge turen i god tid i forvejen. På den måde har du nemlig mulighed for at planlægge, hvornår du skal holde pauser, samt hvad du skal medbringe.

Skal du ud at opleve naturen sammen med andre mennesker, giver planlægning ligeledes mulighed for, at du kan spørge disse om hjælp. Det kan for eksempel være, at du har brug for et lift, eller at du skal have hjælp, når din rollator skal ind i toget.