Sådan vælger du den rigtige seng

Sådan vælger du den rigtige seng

Hvis det er tid til at udskifte din gamle seng, så er det en god ide at tænke dig om, inden du går ud og køber en ny. Din seng skal passe præcis til din krop og dine behov. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken seng du vælger. Hvis du er i tvivl, så kan du altid spørge en ekspedient i en sengebutik, når du alligevel er ude for at kigge efter senge. Hvis du vil vide, hvad du skal overveje næste gang du skal købe en seng, så giver vi dig tre råd her. Læs med, hvis du vil vide mere.

Komfort og støtte

Din seng skal som sagt passe til dig. Derfor skal du være omhyggelig, når du skal prøve senge. Du skal også have i mente, at du ikke får den fulde oplevelse, når du prøver senge i butikken. Du sover nemlig ikke med alt dit overtøj på, så det kan give et misvisende billede af sengen. Din vægt kan have indflydelse på madrastypen, og du kan derfor med fordel fortælle din vægt til ekspedienten, så I sammen kan finde frem til det rette valg.

Hvordan skal sengen se ud?

Hvis du vil have din seng til at passe med indretningen i hjemmet, så er dette også noget, der skal overvejes. Du kan få en sengeramme til dine madrasser, så du ikke knytter dig fuldt til en seng, der måske ikke falder i din smag om et par år. Du kan også få en sengegavl til din seng, der kan give den et mere personligt udtryk. Du skal også tage stilling til, om du vil have en dobbeltseng, eller om du kan nøjes med en enkeltmands- eller halvanden mandsseng.

Hvad skal sengen bruges til?

Derudover skal du også overveje din sengs funktioner. Du kan blandt andet få elevationssenge, der kan hæves og sænkes i hoved- og fodenden. Dette er især smart, hvis du nyder at læse en bog i sengen, inden du skal sove. Det kan også være, at du nyder at bruge sengen til hyggelige filmaftener med kæresten eller alene.