Sådan får du et momentum i bogskriveriet

Sådan får du et momentum i bogskriveriet

Det kan være svært at komme ind i rillen med at skrive en bog. Når der er en million forskellige ting, der kan distrahere og afskrække dig, hvordan kan du så fortsætte med din skriverutine og afslutte din bog? I denne artikel hjælper vi dig med tips til, hvordan du skriver din første bog.

Husk også at bruge en god kuglepen. Den kan du købe på Kuglepennen.dk, hvor du også finder kuglepenne med logo.

Baseret på vores og andre forfatteres erfaringer er her et par motiverende strategier, som du kan prøve:

  1. Lav en liste over grunde til, hvorfor du vil skrive en bog. At have en håndgribelig påmindelse om dit sande formål er en af ​​de bedste måder at motivere dig selv på, så tænk dig godt om: Vil du sende en vigtig besked? Nå ud til en bestemt gruppe mennesker? Eller længes du simpelthen efter at fortælle netop denne historie? Skriv alle dine grunde ned og hold dem som et es i hullet, når din motivation svinder.
  • Find en anden at skrive med dig. At få en skrivekammerat er en anden god måde at forblive motiveret på! For det første får du noget kammeratskab under denne proces; for en anden betyder det, at du ikke kan slappe for meget af. Så spørg dine forfattervenner, om de gerne vil mødes regelmæssigt, eller tilmeld dig et online skrivefællesskab. Med sidstnævnte skal du bare sørge for at udveksle fremskridtsopdateringer og bevis på, at du faktisk skriver!
  • Beløn ​​dig selv ved vigtige milepæle. Nogle gange er den bedste motivation udsigten til at forkæle dig selv. Hvis du reagerer godt på denne form for motivation, så sæt et mål, en deadline og en belønning for at overholde den: “Hvis jeg kan skrive 10.000 ord mere inden udgangen af ​​måneden, vil jeg gå ud til en fantastisk, fancy middag med alle mine venner.” Denne form for mål er også nyttig, fordi du kan fortælle dine venner om det, og netop den handling vil holde dig ansvarlig.

Tillid til skriveprocessen

Kan du huske, hvordan vi sagde, at du uundgåeligt ville blive hængende? Nå, det er, hvad dette trin handler om: hvad du skal gøre, når du rammer en mur. Uanset om det er et vanskeligt plothul, et stormløb af usikkerhed eller en simpel mangel på lyst til at skrive, oplever alle forfattere fra tid til anden tilbageslag.

Der er utallige måder at overvinde forfatterblokering på, fra freewriting til at arbejde på dine karakterer til at gå i bad (ja, det er et legitimt tip!). Men her er nogle af de mest effektive teknikker, vi har fundet:

  • Se din disposition igen. Dette vil rykke din hukommelse med hensyn til planlagte historieelementer, du har glemt – hvilket kan hjælpe dig med at finde den manglende brik.
  • Prøv skriveøvelser. Det er muligt, at du bare har brug for at få ordene til at flyde, og så kan du hoppe tilbage i din bog. Heldigvis for dig har vi en lang række gode skriveøvelser lige her!
  • Del din oplevelse med venner. Dette er endnu en stor rolle for din skrivekammerat at udfylde, men du kan også nemt tale om forfatterblokering med dine ikke-skrivende venner. Hvis du kæmper, hjælper det altid at lufte og afvise ideer fra andre mennesker.
  • Hold en kort pause for at lave noget andet. Ja, nogle gange er du nødt til at træde væk fra tastaturet og rense hovedet. Men tag ikke mere end en dag eller deromkring, ellers vil du miste momentum og motivation.