Kærlighed på tværs af grænser

Kærlighed på tværs af grænser

I en globaliseret verden er det blevet mere almindeligt at vi vælger en partner eller potentiel ægtefælde fra et andet land. De nationale grænser er ikke længere en barriere for kærligheden, og parforhold på tværs af nationer opstår jævnligt.

Men hvad betyder denne internationale kærlighed egentlig for det samfund vi kender i dag?

International kærlighed skaber multikulturelle tendenser

I takt med at internettet har vokset sig større, så er mulighederne for at møde kærligheden i et andet land også blevet flere. Man behøver ikke længere at holde sig til online dating i Danmark, når man skal finde kærligheden, man kan faktisk tilgå eksotiske datingsider fra Thailand, USA eller Sverige.

Udover online dating er det også blevet mere almindeligt at rejse, og mange mennesker møder deres udkårne på en ferie, en business-rejse eller måske møder de en turist fra et andet land i deres egen by. Globaliseringen har derfor gjort kærligheden mere tilgængelig end nogensinde før.

Den internationale kærlighed er voksende, og flere og flere tosprogede børn kommer til verden. I den forbindelse bliver kulturer blandet, og mange familier ender med at opdrage deres børn med 2 forskellige værdisæt. Dette giver et mere alsidigt og omfavnende samfund, hvor ingen måde at leve er på er den forkerte.

Tværkulturelle ægteskaber er en stigende tendens

Det tværkulturelle ægteskab er ikke ualmindeligt her i landet eller i resten af verden. Vi kender nok alle én eller to landsmænd, der har fundet kærligheden udenfor landets grænser.

I Danmark er der faktisk omkring 4000 mænd og kvinder der årligt bliver gift med en person, der ikke er født i Danmark. Selvom tallet ikke er stort, så viser det dog stadig at tendensen er højere end for få årtier siden.

Men at indgå et ægteskab med en ikke-etnisk dansker og gøre sig forhåbninger om et liv i Danmark kan være svært pga. den eksisterende lovgivning på området.

Det er ikke ligetil at få opholdstilladelse i Danmark, og selvom man er gift, så skal ægtefællen stadig igennem en lang godkendelsesproces for at blive accepteret som borger i Danmark.

Denne proces har betydet at mange danskere har valgt at flytte ud af landet for at kunne være sammen med deres eneste ene. Det er ikke ualmindeligt at man rejser langt for at leve i det lykkelige parforhold man har kæmpet for. I den forbindelse er der mange forelskede danskere, der omlægger deres liv fuldstændig, for ikke at skulle gå på kompromis med deres dyrebare kærlighedsliv.