Bliv klogere på de bedste steder at besøge på Island

Bliv klogere på de bedste steder at besøge på Island

Island er et land af ekstremer. Det er hjemsted for nogle af de mest aktive vulkaner og gejsere i verden, samt fantastisk smukke gletsjere, vandfald og sorte sandstrande. Hvis du planlægger en rejse til Island, bør du tilføje disse fem steder til din rejseplan.

  1. Reykjavik

Reykjavik er hovedstaden i Island og langt den største by i landet. Selv om den kun har et indbyggertal på omkring 120.000 mennesker, er Reykjavik en levende og kosmopolitisk by med masser at se og lave. Nogle af de seværdigheder, der skal ses i Reykjavik, er Hallgrimskirkja-kirken, Harpa-koncertsalen og Laugardalur-parken.

  1. Thingvellir Nationalpark

Thingvellir Nationalpark er en af de mest populære turistdestinationer i Island. Den ligger i den sydvestlige del af Island og er kendt for sit fantastiske landskab og sine vandrestier. Thingvellir er også stedet, hvor du finder Silfra-spalten, som er et populært sted for dykning og snorkling.

  1. Vatnajokull Nationalpark

Vatnajokull Nationalpark ligger i det sydøstlige Island og er hjemsted for Europas største gletsjer, Vatnajokull. Parken indeholder også en overflod af vandfald, lavafelter og varme kilder. En af de mest populære attraktioner i Vatnajokull Nationalpark er Jokulsarlon-gletsjerlagunen, som vrimler med isbjerge.

  1. Geysir

Geysir er en lille by, der ligger i det sydvestlige Island nær Haukadalur-dalen. Byen har fået sit navn fra den nærliggende Great Geysir, som engang var en af de mest aktive gejsere i verden, men som nu er stort set hvilende. Der er dog stadig flere andre gejsere i Haukadalur-dalen, der kommer i udbrud regelmæssigt, hvilket gør det til et fantastisk sted at se dette fantastiske naturfænomen på tæt hold.

  1. Myvatn

Myvatn er en stor sø i det nordøstlige Island, som vrimler med dyreliv. Søen er kendt for sit righoldige fugleliv samt sine mange fiskearter, herunder bækørred, fjeldørred og laks. Myvatn er også hjemsted for mange varme kilder og geotermiske områder som Hverarond og Námaskarð-passet.

 

Island er et utroligt land med så meget at se og gøre. Fra Reykjavik til Geysir via Thingvellir Nationalpark og Vatnajokull Nationalpark er der noget for enhver smag i denne nordiske nation. Så hvad venter du på? Begynd at planlægge din rejse i dag!

 

Læs flere rejseguides om alle de nordiske lande påwww.laternanordica.dk.