7 gode tips til forårsrengøringen

7 gode tips til forårsrengøringen

Foråret er over os og det er derfor oplagt at foretage en rigtig grundig rengøring af dit hjem, hvor du kommer til bunds de steder, som man typisk altid overser.

I denne artikel får du en række råd, der kan hjælpe dig med at rense og rengøre korrekt, så du får fjernet alt skidtet på en god og hensigtsmæssig måde. Det betaler sig, da du herved vil få et skinnende rent hjem, som du og familien kan nyde i lang tid fremover.

Lad os uden yderligere introduktion springe ud i de 7 gode tips til et skinnende rent hjem, der med lidt god vilje markerer forårets komme.

  1. Rengør køleskabet i dybden

Ud over at aftørre dit køleskabs indvendige hylder med jævne mellemrum, giv de aftagelige skraldespande og hylder en dyb rengøring nu og igen. Pop ud af dørens hylder og skraldespande, og vask i varmt sæbevand for at slippe af med madbakterier og spild.

2. Puds gryder og pander og fjern misfarvninger

Blødgør fastbrændte rester ved at tilføje vand og opvaskemiddel til dit køkkengrej og lade det simre på komfuret. Brug en skrubbesvamp eller pude til at fjerne eventuelle rester, der sidder fast. Ketchup (ja, virkelig!) hjælper med at opløse pletter på kobbergryder og andet kobbertilbehør. Masser bare den røde sauce hen over overfladen og tilsæt en knivspids salt til din polering, hvis du støder på usædvanligt genstridige pletter

3. Giv ovnen en tur

Rengøring af din ovn er en væsentlig del af forårsrengøringen. Brug dit apparats selvrensende funktion til at fjerne genstridigt, fastbagt snavs. Hvis din ovn ikke har en, skal du placere en varm, våd klud oven på brændte pletter for at hjælpe med at blødgøre gunk. Skrub derefter med et drys bagepulver og en kraftig pude. Skyl og tør af

4. Vask køkkenskabe ned

Køkkenskabe har en blanding af støv og fedt, der opbygges over tid. Kør emhætten over dit område, hver gang du laver mad, for at forhindre fedt i at sætte sig. For at afslibe skal du bruge en skabsrens til at skære gennem snavs og efterlade træet fugtet. Foretag en ekstra omgang rundt om steder, hvor fedt samler sig, såsom dør- og skuffetræk

5. Rens misfarvede skærebrætter

Hvis du tror, at det grimme mærke er permanent, tager du fejl. Kør den afskårne side af en citron over brættet for at hjælpe med at fjerne madpletter og lugte. For en ekstra stemning, drys den med salt eller bagepulver først.

6. Rustfrit stål kan blive flot igen

For at få din rustfri ståloverflade til at funkle igen, bland en opløsning af 1 tsk opvaskemiddel og 1 liter varmt postevand. Brug en mikrofiberklud til at gnide vaskemiddelopløsningen på mærkerne i små sektioner, der passer til kornet. Skyl med rent varmt vand og tør straks med en ren klud.

7. Reorganiser skrammelskuffen

Når du har tømt din skuffe, skal du suge støv og krummer ud med støvsugerens dyse. Smid eller flyt ting, du ikke længere har brug for, eller som ikke hører hjemme der. Alt andet går tilbage, men denne gang på en organiseret måde. Genbrug smukke tallerkener og skåle til opbevaring af snore, frimærker og andre ting. En skridsikker liner hjælper med at holde alt på plads.