Benzin eller elbil – hvad skal jeg vælge?

Benzin eller elbil – hvad skal jeg vælge?

Går du med tanker om at købe ny bil, kan det være, at du går og spekulerer på, om du skal købe en elbil eller en benzinbil. Herunder kigger vi lidt på fordelene og ulemperne ved begge dele.

 

Find et stort udvalg af flyverdragter til drenge her.

Benzinbiler er stadig billigere i købsprisen

En af de primære grunde til at vælge en benzinbil i stedet for en elbil kan for mange være prisen på bilen. For det koster til stadighed mindre for dig at købe en bil, der kører på benzin, end en bil der kører på el. Det er klart, at det gerne skal ændre sig på sigt, men lige nu er det bare sådan. Især hvis du kigger på at købe brugt bil. Og det er en af de primære fordele, som benzinbilen har lige nu.

Elbiler kan være billigere i drift

Dog kan det være billigere i drift for dig at eje en elbil. Det kan være meget billigere for dig at køre på el, end det er at tanke benzin eller diesel på din bil. Så hvis du gerne vil spare penge på lige netop dette område, kan det til gengæld give god mening for dig at vælge en elbil i stedet for en benzinbil. Det kommer selvfølgelig stadig an på, hvor meget du kører, hvordan du kører, og hvad du betaler for den strøm, din bil kører på. Men kan du finde en god løsning, kan det blive billigere for dig at køre i din bil.

Hvad føler du for?

Så som du kan se, er der altså både fordele og ulemper ved begge dele. Derfor kommer det langt hen af vejen også an på, hvad du er mest til. Hvis du har svært ved at beslutte dig for enten det ene eller det andet, er der jo også altid muligheden for at gå med en plug-in hybrid bil, som mange også vælger at købe i disse dage. Køres den på den rette måde, kan den også sagtens være grønnere end en bil, der kører på benzin eller diesel.