5 ting du kan lave i sommerhuset når det regner

5 ting du kan lave i sommerhuset når det regner

(sponsoreret indhold)

Sommerhus i Danmark kan være lig med lange idylliske gåture, sene aftener på terrassen og iskolde badeture i det friske danske hav. Desværre er det at tage i sommerhus i Danmark også noget af et sats – sommervejret er nemlig ikke altid at finde på disse nordlige egne. Og hvad skal man så egentlig lave, når regnen siler ned og man er fanget syv dage på Sjællands Odde? 

I gamle dage var det at tage i sommerhus lidt det “billigere” alternativ til charterferien. Tit blev “jeg skal i sommerhus,” sagt med lidt af et suk og man forberedte sig på at være tæt pakket sammen med familien i en alt for lille hytte. I dag er sommerhus i Danmark et populært valg hos den almene befolkning. Det ser man også på sommerhuspriserne, der næsten ligger på samme niveau som en uges ferie i eksempelvis Grækenland eller Spanien. Sommerhusene er nu også blevet meget mere lækre end de var førhen. De mugne tæpper og uldsofaerne er typisk blevet skiftet ud med fine plankegulve og moderne chaiselong sofaer. Det tiltrækker hvert år mange danskere. 

Desværre lider vi i Danmark under et meget omskifteligt og uforudsigeligt vejr. Beslutter man sig for at holde ferie i et dansk sommerhus, må man altså forberede sig på at man kan ende midt i et ugelangt skybrud. 

Her får du fem bud på hvad du kan foretage dig, hvis du skulle være så uheldig: Fordyb dig i noget, du ellers ikke har tid til.

Hobbyer er gode. Desværre tillader hverdagen ikke altid, at der er plads til virkelig at dyrke det, der ellers virkelig får én helt op og ringe. Måske er du tosset med at lægge puslespil, hækle, læse eller male med akvarel. Uanset hvad er der ingen undskyldninger for at holde sig tilbage, hvis badeturen bliver afbrudt af en lidt for stor byge. 

Gå en tur i regnen
Dårligt vejr behøver ikke at holde dig indendøre. Hop i regntøjet (som du alligevel har medbragt fordi – ja, det er jo Danmark) og gå udenfor i naturen. Nyd at alle de udenlandske turister er flygtet indendøre og lyt til stilheden og fuglene, der kvidrer. 

Inviter venner og familie på besøg
Hvis ikke du allerede har nok i resten af dit sommerhusselskab, så kan dårligt vejr være en oplagt mulighed for at ringe til familie og venner i nærheden og invitere dem på indendørs hygge. Brætspil, varm kakao og snak i timevis – wupti, det var den sommerferie!

Hop med på bølgen af online spil
Sidder du alligevel lænket til sofaen, kan du ligeså godt forsøge at udrette mirakler. Find din smartphone eller laptop frem og besøg et online spilunivers og oplev hvordan tiden flyver afsted. Online casino kan være sjovt at prøve og man behøver ikke indsætte en formue på spilkontoen for at være med. Nogle steder er der særlige dagstilbud, som du med fordel kan benytte dig af. Måske vinder du lidt ekstra lommepenge til ferien. 

Udforsk lokalområdet
Har du først vovet dig udenfor, kan der være spændende oplevelser at finde i dit lokalområde. Mange tager i sommerhus steder i Danmark, hvor de ellers ikke kommer så tit, men de færreste gør brug af det område, der findes få hundrede meter fra din dør. Undersøg hvad, der er af særlige arrangementer, seværdigheder, restauranter og markeder.