3 genveje til nye oplevelser

3 genveje til nye oplevelser

(sponsoreret indhold)

Viljen og lysten til at tage på eventyr, er der som regel. Uanset om vi holder fri i vores lokale egne, er i sommerhus 50 kilometer længere vest på eller er på besøg hos familien i Nordjylland stemmer flertallet som regel for nye oplevelser. Men hvor skal I lede? Hvordan finder man ny inspiration, når man har boet i den samme by de sidste ti år? Vi giver dig tre genveje til nye oplevelser!

Selskabet er samlet omkring sofabordet. “Hvad skal vi så i dag?” bliver der spurgt på en højhellig lørdag og Onkel Klaus kommer med de samme forslag, som sidste sommer. Der skal lægges en plan – for weekenden eller måske for hele ugen – og alle kommer med inputs. Alligevel er det som om debatten mangler et frisk pust. Lidt inspiration og lidt forslag, der ikke før har været på bordet. 

Go’e gamle turistbrochure!
Sommerhusudlejningen holder kunsten ved lige. Der er noget nostalgisk over at træde ind i et gammelt bjælkehus, der lugter halvt indelukket og halvt fugtigt, slå sig ned i uldsofaen og bladre igennem stakken af turistbrochurer, som pænt ligger stablet på bordet. Rigtig sommerhusstemning! I disse mange brochurer, som mange af os tager for givet, er der ofte rigtig meget inspiration til nærområdet at hente. Det gælder både indenfor spisesteder men også i forhold til lokale begivenheder og kulturarrangementer. Selvom I ikke er i sommerhus, kunne du køre forbi det nærmeste turistkontor og indhente en stak. Selv tak.

Gå på nettet – ligesom alle andre!
“Google det!” kan der nemt bliver råbt et par gange, når unge og gamle mødes i samme selskab. Og nettet er nu også engang din ven. På nettet findes utrolig mange hjemmesider med lokale guides, tips til de bedste steder at besøge og aktuelle events. Se for eksempel siden her, hvor du kan holde dig opdateret med masser af forskellige arrangementer for hele familien. Ofte behøver det ikke være det helt store, der skal til, før at familien eller vennerne føler sig underholdt, så længe der sker noget nyt. 

Tal med naboerne!
Alle byer har naboer. Gode naboer, dårlige naboer, larmende naboer, behjælpelige naboer. Ikke alle dyrker naboskabet. Det er dog værd at huske at de, der bor i lokalområdet, ofte ved mest om hvad, der foregår. En lille snak over hækken eller et bank på døren inde ved siden af, kan resultere i mange gode anbefalinger og masser af inspiration til jeres eventyrplaner. Måske endda dine, din onkels eller sommerhusets naboer trækker et es op af lommen…