10 utrolige fakta om Tysklands historie

10 utrolige fakta om Tysklands historie

1.Tyskland er en føderal republik bestående af 16 delstater.

2.Det tyske folk er etnisk mangfoldigt, idet over 80 % er af germansk oprindelse, 9 % har

slaviske aner, 3 % er af keltisk oprindelse og 1 % kommer fra andre grupper.

3. Tyskland har den største økonomi i Europa og er verdens fjerdestørste økonomi målt på nominelt BNP.

4. Tyskland er verdens førende eksportør og verdens næststørste importør af varer.

5. Tyskland er hjemsted for nogle af verdens ældste universiteter, f.eks. universitetet i Heidelberg (grundlagt i 1386) og Dresdens tekniske universitet (grundlagt i 1828).

6. Tyskland har produceret nogle af de mest berømte tænkere og kunstnere, såsom Kant, Hegel, Marx, Beethoven, Nietzsche, Bach og Goethe.

7. Tyskland har en lang tradition for videnskabelig og teknologisk innovation med resultater som f.eks. udviklingen af trykpressen og dieselmotoren.

8. Tyskland er et af de stiftende medlemmer af Den Europæiske Union og har spillet en førende rolle i den europæiske integration.

9. Tyskland har en stærk tradition for social velfærd og er kendt for sin høje livskvalitet.

10.Tyskland har en rig kulturarv og er kendt for sin kunst, musik, litteratur, film og filosofi.

Otto von Bismarcks arv i Tysklands historie

Den er væsentlig. Det er hans fortjeneste at have forenet de tyske stater i 1871 til det tyske kejserrige, en bedrift, som tidligere tyske ledere havde unddraget sig i århundreder. Bismarcks diplomati spillede også en vigtig rolle i forbindelse med begrænsningen af Ruslands og Østrig-Ungarns magt, to af Tysklands største rivaler på det tidspunkt.

En anden vigtig figur i Tysklands historie er Adolf Hitler, som ledede Nazi-Tyskland fra 1933 til 1945. Hitlers politik førte til Anden Verdenskrig, hvor millioner af mennesker blev dræbt, herunder seks millioner jøder, der systematisk blev myrdet i koncentrations- og udryddelseslejre i det, der er kendt som Holocaust.

Tyskland har også været hjemsted for mange andre bemærkelsesværdige personligheder, såsom Martin Luther, som udløste den protestantiske reformation, Karl Marx, grundlæggeren af kommunismen, og Albert Einstein, faderen til den moderne fysik.

Tyskland har en lang og kompleks historie, som er blevet formet af en række forskellige faktorer, herunder landets geografi, dets befolkning og deres samspil med omverdenen.

Læs også om Horsens fængselsmuseum her.